roxyreist.reismee.nl

HEERLIJKE PIZZA

Bonjour vanuit de TGV 6033!

Momenteel ben ik onderweg naar Montpellier, waar ik hopelijk rond 13:15 aan zal komen. Ik ben super benieuwd naar mijn gastvrouw, en naar de stad en de talenschool. Ik heb een super leuk weekend gehad in Parijs. En ik kan nu ook met zekerheid zeggen dat ik echt een geweldige eerste hostel-ervaring heb meegemaakt. Dankjewel The People - Paris Bercy. Wat een mooie kamer, gezellige en rustige sfeer en goede service!

Ik ga jullie nu nog wat vertellen over mijn dagje van gisteren. Toen ben ik in de ochtend naar het Louvre gegaan, en daar heb ik ongeveer 3 uur besteed. Wil je nu echt alles maar dan ook alles van het Louvre zien? Dan denk ik dat je minimaal 2 of zelfs 3 dagen nodig hebtā€¦ Maar gelukkig heb ik alles kunnen bekijken waar ik het meest benieuwd naar was, namelijk:

- het vlot van Medusa van ThƩodore GƩricault;
- de Vrijheid Leidt Het Volk van EugĆØne Delacroix;
- de Mona Lisa van da Vinci of course;
- de Italiaanse zaal met kroonjuwelen;
- en het beeld van Amor en Psyche van Antonio Canova, welke zekerweten mijn favoriete kunstwerk van het Louvre is.

Na de drie uurtjes in het Louvre ben ik naar Pink Mamma gegaan; een letterlijk roze restaurant waar altijd een rij(!) voor staat, op welk tijdstip van de dag je ook gaatā€¦ En ik ben er zekerweten achter gekomen wat de reden daarvoor is.

Het is een mooi en klassiek ingericht Italiaans restaurant, met gezellige muziek en allerlei plantjes en schilderijen voor de ramen en aan de muren. En het eten, nouuuu. Ik heb nog nooit zoā€™n lekkere pizza gehad! Met saus die verser dan vers smaakte en kaas die nog veel lekkerder is dan de Gouda van ons in Nederland. En om niet te vergeten de korstā€¦ Die was breed en super luchtig. HEERLIJK! Bij de pizza dronk ik een enorme verfrissende virgin cocktail met citroen en aardbei en kamille. Zo eentje zou ik iedere zomerdag wel willen hebbenā€¦

Met een gevulde buik en een goed humeur (hahaha!) ben ik vervolgens over de Champs-ƉlysĆ©es gaan wandelen en heb ik de Arc de Triomphe bewonderd. In de avond heb ik een kleine salade gehaald en die in het hostel opgegeten, meer trek had ik na mijn uitgebreide lunch niet meer!

Ik was van plan om op tijd te gaan slapen voor de reis van vandaag, maar heb uit eindelijk gebabbeld met een paar kamergenoten tot 23:00 ā€˜s avonds. We hadden het over politiek, de maatschappij en levensovertuigingen, over de Franse taal en over Parijs, en nog veel meer! Zo leuk wat voor gesprekken er zomaar kunnen ontstaan, dat is ook een voordeel van hostels.

Maar ja, au revoir Paris. Jā€™ai passe quelques jours magnifiques! En nu op naar Montpellier. Lekker aan het strand in het zonnetjeā€¦

A bientƓt!

Liefs, Roxy

P.S. Ik ga zo nog een collectie met fotoā€™s posten in een aparte blogā€¦ Houd ā€˜m dus in de gaten als je benieuwd bent naar hoe die heerlijke heerlijke pizza eruitzagā€¦

Une vraie Parisienne

Bonjour mes ami(e)s,

Intussen is het mijn tweede avondje in Parijs, en ik heb al een aantal hele leuke dingen gedaan en gezienā€¦

Gisteren was nog vooral even settelen. Om 15:00 inchecken in mā€™n hostel, het ov voor dit weekend regelen en een plek vinden om te gaan eten ā€˜s avonds. Ik ben naar de boekenwinkel Shakespeare and Company gegaan waar ik deel 3 van mijn momenteel favoriete boekenserie gekocht hebā€¦ Ik heb dus een Paris Visit Pass waarmee ik 3 dagen onbeperkt in al het ov in Parijs kan gaan (zoā€™n geweldige aankoop!). En ik heb het plezier van de Parijse metro ontdekt. Rennen tussen de doolhoven van stations, keihard racen tussen allerlei verschillende plaatsen, soms zo hard dat alles schudt en de hele inhoud van de trein tegen elkaar aan valt in de bochtā€¦ en af en toe proppen tot er niemand meer bij past. En ik meen het, ik geniet er echt van. Het is zoā€™n indrukwekkend systeem. Je bent in zoā€™n korte tijd zo snel op de plek waar je moet zijn. En er is in bijna iedere grotere straat wel een metrostation. Sinds ik eenmaal de smaak te pakken had, krijg ik er geen genoeg van en voel ik me een echte Parisienneā€¦

Mijn hostel (The People- Paris Bercy) is top. Ik heb een luxe bedstay met toch nog veel privacy en de kamers en common rooms zijn allemaal fris en gezelligmodern ingericht!

Vandaag heb ik musĆ©ede lā€™Orangerie bezocht! Daar hangen vier van Claude Monets waterlelieschilderijen. De enorme werken hangen in een ronde witte ruimte zodat je je echt midden in het natuurfenomeen bevindt. Ze zijn prachtig, geweldig dat ik ze in het echt heb kunnen zien!

Ook heb ik vandaag bij Bateaux Mouches een boottocht over de Seine gedaan, gewandeld door koninklijke tuinen met daken van felgroene bladeren en romantische bankjes en lantaarns, heb ik geluncht bij een biologisch en plantaardig restaurantje genaamd Wild and the Moon (heerlijk!!!!!!!!), de Eiffeltoren van dichtbij bezichtigd en ā€˜s avonds gedineerd in een chique restaurantje waar ik met de metro binnen 3 minuutjes ben vanuit mijn hostel.

Het eten in Parijs is trouwens echt *mwah mwah mwah mon amour mon amour*. Hieronder een lijstje van memorabele lekkernijen die ik al allemaal gehad heb voor wie geĆÆnteresseerd is XD.

- halve baguette met mozarella en tomaat;
- reuze frambozenmacaron;
- frozen aƧaibowl met home-made granola;
- avocadotartaar met burrata (en gratis brood);
- tarte tartin;
- allerlei lekkere groente- en fruitsapjes;
- Frans ontbijtje met croissantjes.

YUMMYYYYYYYYYYYY

Ahem. Dan zijn we er voor nu wel zoā€™n beetje. Ik ben inmiddels in mijn hostel en ik ga niet te laat naar bed, want morgen wil ik een hoop tijd hebben voor onder andere het Louvre. Donc, bonne nuit et Ć  demain!

Liefs, Roxy

Tsjoek-tsjoek-tsjoek

Bonjour mes amoursā€¦

ā€¦ vanuit de Thalys naar Parijs! Zoals sommigen van jullie weten wilde ik dit jaar heel graag een taalreis doen. In Frankrijk. En daar ga ik me komende week mee bezighouden, woohoo!!! Van aanstaande zondag tot en met de zaterdag daarop ben ik in Montpellier en volg ik Franse lessen op de talenschool Accent FranƧais. Daaraan vooraf, van nu tot zondag dus, ga ik een lang weekendje soloreizen in Parijs. Dat wordt de tweede (of derde als je Disneyland meetelt) keer dat ik Parijs ga zien. Ik vind het een prachtige stad en ik heb zeker nog niet alles bewonderd wat ik er wil bewonderen. Daar heb ik de komende dagen dus de kans voor. En ik ga deze blog weer bijhouden, zodat jullie met me mee kunnen genieten.

Als mā€™n taalcursus is afgelopen, ga ik nog niet meteen naar huis. Ik heb namelijk een interrail ticket dat ik niet alleen voor deze trein naar Parijs ga gebruikenā€¦ Daarover later meer :D

voor nu: Au revoir, jā€™Ć©spĆØre que vous avez une bonne journĆ©e!

Liefs, Roxy

Eerst even Kerstmis!

Hoihoi daar en een goede avond,

Ik wil jullie graag even mededelen dat ik mijn Kopenhagen-tripje helaas toch nog even uit moet stellen, omdat het uiteindelijk beter uitkomt als ik er in het nieuwe jaar weer op uit ga in plaats van zo net voor de feestdagen. Dit betekent zeker niet dat ik het hele tripje ga annuleren, alleen dat ik nog even geduld moet hebbenā€¦

Voor nu ga ik me naast mijn twee baantjes focussen op het kopen van kerstcadeautjes en het maken van kerstkaartjes. Ik wil deze kerst heel graag iets moois doen voor een ander, dus verkoop ik zelfgeknutselde kerstkaartjes voor Amnesty International en Make A Wish NL. Op 25 december doneer ik 100% van het bedrag dat ik met mijn kaartjes heb opgehaald aan deze goede doelen. Als je meer over mijn actie wil weten of als je nog op zoek bent naar kaartjes voor de feestdagen, mag je mij altijd een berichtje sturen. En bovendien staat alles uitgebreid op mā€™n Instagram en Facebook. <3

Wanneer het duidelijk is wanneer ik nu dan wƩl naar Kopenhagen ga of in ieder geval wanneer er weer een trip concreet gepland staat, dan horen jullie weer van mij op deze blog! Dankjewel als je mijn verhaaltjes nog steeds leest, en alvast hele fijne feestdagen! :)

Liefs,

Roxy <3

šŸŽ…šŸ»ā„ļøšŸŽ„Kerst-citytrip naar Kopenhagen!šŸŽ„ ā„ļøšŸŽ…šŸ»

Ho-ho- hallo daar lieve mensen. Ik ben misschien even weggeweest, maar niet voor lang. Welkom terug op mijn blog! :)

Met heel veel plezier wil ik jullie vertellen dat ik een tweede solotrip gepland heb! Iets heel anders dan mijn boerderij-ervaring in Zwitserland, maar zekerweten net zo leuk. In de week van 12 december ga ik een kerstmisachtige treinreis maken naar Kopenhagen: een stad die ik altijd al heb willen bewonderen. In de winter loop je in Kopenhagen door een Kerstmis winterwonderland met allemaal lichtjes en verschillende kerstmarkten met traditionele hutjes, omringd door de geur van kaneel en kerstkransjes (hehe, tenminsteā€¦ dat is hoe winters Kopenhagen bekend staat!). Bovendien zijn er in de stad ontzettend veel musea, kastelen en paleizen, er is ā€œthe statue of the Little Mermaidā€, de beroemde gracht Nyhavn, pretpark Tivoli Gardens (!!!) en er zijn tallen van leuke en duurzame restaurantjes. Kortom: genoeg om te gaan ontdekken dus.

Als kersje onder de taart (hehe) zal Kopenhagen in het begin van mijn reis echter nog even op zich moeten laten wachten. Op zondag 11 december vertrek ik namelijk met de trein naar Bremen, waar ik een nachtje verblijf als een soort tussenstopje. In de middag zal ik daar aankomen waarna ik kort de tijd heb om onder andere de charmante middeleeuwse wijk Schnoor te verkennen. Ik moet eerlijk toegeven: ik ben hier nog net zo benieuwd naar!

Op maandagochtend ben ik van plan om meteen weer de trein in te stappen, op weg naar de gezellige Tivoli-Kerstmisstad. <3

En dan heb ik ongeveer drie en een halve dag de tijd om Kopenhagen en haar omgeving te gaan ontdekken. Als mijn plannen niet meer gaan veranderen dan spendeer ik mijn hele dinsdag aan het ontdekken van musea, monumenten, gezellige straatjes, restaurantjes en Nyhavn. De woensdag ga ik op citytrip binnen mijn citytrip (logisch, toch?) naar Malmƶ: een stad net over de grens in Zweden! (met de trein binnen 40 minuutjes te bereiken. Ideaal dus!) en op donderdag ga ik genieten van het mooie Tivoli Gardens met alle lichtjes, attracties en de gezellige kerstsfeer. Op vrijdagochtend begin ik aan de treinreis terug naar huis, die ik deze keer wel van plan ben om in ƩƩn keer te doen!

Nou, bij deze dus mijnplanning. Hoe ik het precies ga beleven, mogen jullie als je dat leuk vindt lezen in mijn volgende blogs! Ik kijk er erg naar uit om jullie mee te nemen op mijn volgende avontuurtje. En ik kan niet wachten om van deze mooie noordelijke stad te gaan genieten! Als jullie nog tips, aan- of afraders hebben voor Kopenhagen, laat het maar weten in de reacties. Tot snel weer! <3

Liefs,

Roxy Claus

AGRIVIVA HEEFT MIJN FOTO GEPOST!!!!

ATTENTIE ATTENTIE!

Zou iedereen die Instagram en/of Facebook heeft, naar de pagina van Agriviva willen gaan, en de laatste foto die zij gepost hebben willen liken/vind-ik-leukā€™en? Dit is de foto die mijn gastgezin heeft ingestuurd, waar ik met mede-arbeiders achterop de tractor sta. Als het goed is weten jullie al van de wedstrijd af, maar voor wie dit nieuw is leg ik het graag even uit!

Agriviva organiseert ieder jaar een fotowedstrijd voor gastgezinnen en hun stagiaires zoals ik. Zij kunnen allemaal een of meerdere fotoā€™s insturen die Agriviva vervolgens op hun Instagram- en Facebookpagina plaatst. De foto die aan het einde van het jaar de meeste likes/vind-ik-leuks (op Instagram en Facebook SAMEN) heeft gekregen, wint 200 Zwitserse franken. Er zijn ook een tweede en een derde prijs.

Op dit moment is dus de foto van mijn gastgezin en mij gepost, en daarom moet ik nu zoveel mogelijk likes zien te verzamelen. Naast zelf een like te geven, zou het ook lief zijn als jullie dit bericht door zouden willen geven aan anderen die jullie kennen, zodat ook zij een vind-ik-leukje achter kunnen laten. Alvast super dankjewel aan iedereen! :)))

Liefs,

Roxy

De kersjes op mijn Zwitserse taart šŸ°

Hoi lieve lezers,

Vandaag is het zo ver. Om 17:55 vlieg ik vanuit ZĆ¼rich Airport weer terug naar DĆ¼sseldorf, waar mijn lieve familie mij op zal halen! <3 Deze ochtend ben ik druk bezig met inpakken, laarzen poetsen, mā€™n kamer schoonmaken, en het schrijven van een laatste blog aan jullie. Met het middageten gaan we als afsluiter echte Zwitserse rƶsti eten, en om 14:35 neem ik de trein naar ZĆ¼rich Airport. Mijn gastheer zal mij dan begeleiden en mij uitzwaaien wanneer ik door de douane ga!

Wat was het een mooie en onvergetelijke ervaring hier in Zwitserland. Eindelijk kon ik gaan reizen, zoals ik dat al heel lang wilde doen. Wat het nĆ³g beter maakte is dat ik naast reizen iets voor een ander heb kunnen betekenen. Ik ben heel erg dankbaar voor alle herinneringen die ik hier heb gemaakt en ik voel als ik dit schrijf toch wel een klein traantje naar boven komen. Ik heb lieve mensen en diertjes ontmoet, prachtig landschap mogen zien, het lekkerste eten en drinken geproefd, leuke steden bezocht, indrukwekkende kunst bezichtigd, in de gezelligste cafĆ©etjes gezeten, een heleboel nieuwe werkervaring opgedaan, en met dat alles vooral ook veel geleerd! En het pure geluk, dat zat hem nog het meeste in de kleine momentjes: mist zien tussen de bergen, een slokje nemen van een verse chocolademelk, ā€˜s avonds een boek lezen met wat muesli in de gezellige woonkeuken, na mā€™n eerste supergoed bevallen solotripje dansen in mā€™n slaapkamer, de lieve lieve katjes aaien die ik heel erg ga missen, de slappe lach in het Afrikaanse restaurantje, en het kijken naar de mooiste sterrennacht die ik ooit heb gezien.

Ik wil jullie allemaal super erg bedanken voor het lezen van mijn verhalen. Ik hoop dat jullie het leuk gevonden hebben en dat jullie misschien wel stiekem een beetje hebben kunnen meegenieten. Zo ja, dan heb ik goed nieuws voor jullie! Als corona dit jaar een beetje vriendelijker is (en dat gaat ze zeker zijn!), ga ikhet hier namelijk zeker niet bij laten dit (school)jaar. Ik wil heel erg graag nog vaker op reis gaan. Zo heb ik in mijn hoofd eigenlijk al zo goed als een taalreis naar Frankrijk gepland in waarschijnlijk het voorjaar van 2023, en ga ik met man en macht sparen voor een reis naar ScandinaviĆ«. Zoals sommigen van jullie weten staat dat namelijk Ć©cht bovenaan mijn lijstje! Kijk er daarom maar niet van op als je een keer een treinrondreis naar en door Zweden voorbij ziet komen, of zoietsā€¦

Wanneer ik weer thuis ben ga ik mijn volgende trip plannen. En als ik iets concreet heb vastgesteld, dan ga ik dat aan jullie schrijven. Meld je in ieder geval niet af voor mijn mailinglijst als je het leuk vindt om later dit jaar meer reisavonturen te lezen. Oh! En wanneer Agriviva mijn wedstrijdfotoā€™s gepost heeft op hun sociale media, ga ik de blog gebruiken om jullie massaal op te roepen om te LIKEN. Jullie zijn dus nog niet van mij af, heheheā€¦

Ik stuur jullie bij deze allemaal een heel dikke knuffel en nogmaals onwijs bedankt voor jullie interesse en voor jullie lieve comments. Tot hopelijk heel snel weer!

Liefs <3333

Roxy

Mijn op-een-na-laatste werkdagje šŸ„ŗ

Hoihoi daar,

Vandaag is het alweer mijn eennalaatste werkdagje geweest hier op de boerderij. Ook de afgelopen week is absurd snel voorbijgevlogen (en de tijd vliegt nog steeds). En dat voelt eerlijk gezegd even best wel gek. Wel heb ik vandaag nog heel erg kunnen genieten van mijn verblijf hier, en ik wil jullie er graag over vertellen.

Ik heb het vooral in de ochtend heel erg druk gehad! Al om 7:30 uur stond ik in mijn dik pak met kleding onder de bomen noten te rapen (of eigenlijk te rollen). Er zijn er zoveel, dat je in principe iedere dag een hele kist vol zou kunnen laden! Aangezien we dat niet iedere dag doen, had ik er vandaag maar liefst 3. Na ongeveer een uurtje werd ik de kippenstal in geroepen. Daar heb ik meegeholpen de kippen te ā€œlerenā€ waar zij eieren moeten leggen, namelijk in de zogenoemde nesten. Op het moment leggen de kipjes nog weleens overal en nergens in de stal een ei, en als dat zo door zou gaan dan zouden we iedere dag een twee uur durende ronde moeten doen totdat we alles bij elkaar gevonden hebben! Om deze ā€œgrondeierenā€ te reduceren, heb ik kipjes die waren gaan zitten in andere delen van de stal, of die elkaar beschermden (dat was een teken van willen gaan leggen ofzo?), in mā€™n armen genomen en meegenomen naar de nesten. Aangezien de beestjes nog heel jong zijn, heb ik maarliefst ongeveer anderhalf uur hiermee mogen helpen en heb ik dus een heleboel kipjes mogen optillen. Zo nu en dan voelde ik een ā€œpikā€ of een ā€œpokā€ op mā€™n schouder en zelfs een keer op mā€™n hoofd, maar ik ben verder weer heel de stal uitgekomen.

Meteen vanuit de stal ben ik met mijn gastvrouw en -heer in de auto gestapt op weg naar de bieten- en appelperser waar we het recept voor ā€œRandyā€ (hun eigen sap, met bieten, appel, gember en citroen) (als je een naam-explanation wil moet je maar even in de comments vragenā€¦) hebben aangepast en steeds weer net iets andere hoeveelheden sap hebben gemixt, geproefd en vergeleken met elkaar. Uit eindelijk hadden we vier opties met net weer verschillende verhoudingen, waarvan nummer 3 (ook mijn lieveling, hehe!) gewonnen heeft. Het recept daarvan hebben we dus opgeschreven en aan de bieten- en appelperser gegeven zodat hij het drankje voor mā€™n gastgezin gereed kan maken. Ik vond het heel leuk om mee te mogen proeven en oordelen wat het lekkerste was. Maar nog het allermeeste heb ik genoten van de heen- en terugreis naar en van dit uitje. We reden namelijk door een gletsjes-landschap: je kon daar de sporen van gletsjers uit de ijstijd nog zien, bijvoorbeeld kleine heuveltjes in het dal tussen de grotere bergen in. Door het autoraampje kon ik kijken naar een enorm wijds uitzicht met tallen van huisjes en bossen in de bergen waar de mist prachtig tussen de bomen hing. Aangezien de loods van de bieten- en appelperser hoger gelegen was, heb ik vanuit daar ook af en toe stiekem het wonderschone landschap bewonderd. Een groot donkergroen bos, heel ver weg, met bomen die eruit zagen alsof ze allemaal verhalen wilden vertellen, of beter gezegd alsof ze zelf een verhaal waren. Het was zo, zo mooi!

Weer thuis aangekomen heb ik even snel geholpen met het ophangen en vouwen van de was, en toen zijn we gaan middageten. Na het middageten was de dag veel rustiger. Ik heb toen met de hond gewandeld en ben verder gegaan met noten rapen (zoals ik al zei, die bomen zijn echt niet bij te houden!!) Toen ik even buiten zat om de lieve katjes gezelschap te houden, viel het me op hoe mooi onze boerderij eigenlijk is! Het is echt zoals je een klassieke boerderij voorsteltā€¦ met een grote stal/loods en daaraanvast een kleiner huisje als woongedeelte, met een gezellige aparte keuken waar binnenshuis de meeste tijd wordt doorgebracht, muren van hout, een ouderwetse oven waar takken in verbrand worden, een groot houten balkon waar men de was ophangt, een hooizolder in de stal, en mijn kamertje is een apart gedeelte van de koude, muffige zolderā€¦

Vanmiddag heeft mijn gastvrouw mij gevraagd of er nog iets is dat ik hier graag wil eten voordat ik weer naar huis ga. Dus ik heb voorgesteld om iets typisch Zwitsers te bedenken! Vandaar het gerecht dat vanavond op de tafel stond: pasta met aardappelen (SAMEN gekookt) met kaas erdoorheen! En warme zelfgemaakte appelmoes. Dit pastagerecht wordt meestal in de Alpen gegeten, en wij hebben het precies zoals het hoort gemaakt maar dan niet met echte Alpenkaas, die is namelijk van koeien die zo hoog in de bergen staan, dat zij alleen maar gras eten (want er is daar alleen maar gras!) Ondanks onze niet-alpen kaas was het eten echter ook zo heel erg lekker en heel erg vullend. Het is een maaltijd die je inderdaad als boeren gezin na een zware dag hard werken op het land en flink in de modder gerold te hebben, op tafel zet. Het gaf me de vibe helemaal! XD

En nu is het alweer avond en schrijf ik deze blog, stuurt mijn gastvrouw de fotoā€™s in voor de Agriviva-wedstrijd waarover ik jullie verteld heb (ik heb dankzij jullie een winnaar gekozen en die stuur ik samen met de foto van o.a. mij met bieten achter op de tractor in!), ga ik nog snel douchen en daarna weer even lezen in mijn boek of schrijven in mā€™n journal. En dan op tijd slapen om morgen mijn laatste hele dag hier optimaal te kunnen beleven. Wat gek, eigenlijk. Over nu precies twee dagen zit ik al in het vliegtuig en ben ik bijna thuis. Wat ga ik het hier missen, ook al ben ik blij dat ik mijnlieve mensen thuis weer kan zien. Ik ga jullie in ieder geval zeker nog op de hoogte houden van de kersjes op mijn Zwitserse taart, dus houd vooral goed je e-mail in de gaten! Voor nu wens ik jullie weer een fijne avond en ik stuur een knuffel vanuit hier!

Liefs,

Roxy

Deze reis is mede mogelijk gemaakt door:

Travel Active